Škoda Schiller

Skoda Schiller Márkakereskedés és Márkaszerviz

Legfrissebb híreink

Kettős jubileum: a ŠKODA a négymilliomodik Fabia és az 500 000. harmadik generációs Fabia modellt ünnepli

Mladá Boleslav/Budapest - A ŠKODA napokban legyártotta az 500 000. harmadik generációs Fabia modellt Mladá Boleslavban. Ezzel egyidőben a cseh gyártó egy másik mérföldkőnek is örülhet: 1999-es debütálása óta a sorozat elérkezett négymilliomodik darabjához. A jubileumi darab egy "holdfehér" fényezésű, 1.0 TSI benzinmotorral szerelt ŠKODA Fabia Combi kettős tengelykapcsolós (DSG) automata váltóval. 2017. első öt hónapjában teljesített 91 400 kiszállításával a népszerű kisautó jelenleg második helyen áll a legkeresettebb ŠKODA modellek listáján az Octavia mögött.

Bővebben...

Megvan a Közlekedik a család nyertese

Hatodik alkalommal rendezte meg az ORFK, Országos Balesetmegelőzési Bizottság a Közlekedik a család nevű vetélkedőt, ami 19 megyében hívja fel a figyelmet a körültekintő, megfontolt és példamutató közúti közlekedési magatartás fontosságára, közösségnevelő hatására. A versenyen olyan gyermekes családok vehettek részt, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik B kategóriás jogosítvánnyal, a gyerekek pedig 6 és 17 év között vannak.

Bővebben...

ŠKODA: rekorderedmények májusban

› Értékesítés: 99 000 ŠKODA kiszállítása májusban (2,4%-os növekedés); minden idők legjobb májusa
› Piacok: erős növekedés Nyugat- (plusz 4,1%), Kelet- (plusz 9,9%) és Közép-Európában (plusz 14,5%)
› Modell: nagy kereslet a ŠKODA KODIAQ-ra; 7500 kiszállítás májusban
› Szabadidő-autós offenzíva: a ŠKODA KAROQ bevezetése 2017 utolsó negyedévében indul

Bővebben...

A ŠKODA KODIAQ öt csillagot kapott az Euro NCAP összesített biztonsági értékelésén

A legmagasabb fokú biztonsági értékelést érte el a ŠKODA KODIAQ. Az Európai Új Autó Értékelő Program (Euro NCAP) a cseh gyártó nagyméretű szabadidő-autójának a legmagasabb, ötcsillagos értékelést adta, ezzel tanúsítva, hogy a ŠKODA KODIAQ optimális védelmet nyújt minden utasának. Az Euro NCAP teszt során egyaránt vizsgálják a felnőtt és gyermek utasok, valamint a gyalogosok védelmét, továbbá a biztonságot támogató asszisztensrendszerek működését. Más ŠKODA modellek, így az OCTAVIA, FABIA, RAPID, CITIGO, YETI és SUPERB után a KODIAQ már a patinás cseh gyártó hetedik autója, amely a legjobb biztonsági osztályzatot kapja. Az öt csillag a ŠKODA által kifejlesztett magas szintű biztonsági rendszerek elismerése.

Bővebben...

ŠKODA SUPERB új felszereltségekkel a még nagyobb kényelem és biztonság érdekében

A ŠKODA továbbfejleszti autókínálata zászlóshajóját. 2017. május végétől a ŠKODA SUPERB és ŠKODA SUPERB COMBI modelleket egy sor újdonsággal szerelik fel. Ilyen például a biztonságot fokozó automatikus vészhívás, amit további kényelmi és connectivity megoldások egészítenek ki.

Bővebben...

Videós leleplezés - Hogyan is kapta a nevét a ŠKODA KAROQ

› Az alaszkai Kodiak-sziget lakói segítettek nevet adni az új kompakt SUV-nek
› A cseh gyár SUV családja erősítést kap

Bővebben...

ŠKODA KAROQ: új, kompakt szabadidő-autó bőséges térkínálattal és a legmodernebb technikával

 • Formaterv: modern és dinamikus szabadidő-autós formai nyelvezet
 • Motorok: négy új erőforrás, ebből kettő TSI
 • Fejlett elektronika: a legmodernebb technika, akár öt menetprogram, különleges Offroad terepjáró üzemmód
 • Vezetői segédrendszerek: széles kínálat a még nagyobb biztonság és kényelem érdekében
 • ŠKODA Connect: infotainment rendszer üveghatású dizájnú, kapacitív érintőképernyővel, a Care Connect szolgáltatás támogató funkcióival
 • Felszereltség: teljes egészében LED-technikájú fényszórók, digitális műszeregység
 • Következetesen folytatja szabadidő-autós offenzíváját a ŠKODA a KAROQ típussal

Bővebben...

ŠKODA KAROQ az új kompakt szabadidő-autó neve

 • Mind a név, mind az írásmód alaszkai őslakosok nyelvéből származik
 • A KAROQ a "KAA'RAQ" (autó) és a "RUQ" (nyíl) kifejezések kombinációja
 • Egységes névadás a ŠKODA összes jelenlegi és jövőbeli szabadidő-autója esetében
 • A ŠKODA következetesen tovább folytatja a szabadidő-autós offenzíváját a KAROQ modellel
 • Az új kompakt szabadidő-autó a világpremierjét május 18-án Stockholmban tartja

Bővebben...

Kiemelkedő termékdizájnjáért „Red Dot Award” elismerésben részesült a ŠKODA KODIAQ és a ŠKODA OCTAVIA COMBI

"Nagy büszkeséggel töltenek el minket e kitüntetések" - jelentette ki Karl Neuhold, a ŠKODA külső formatervezésének vezetője. "Az egyszerűségben keressük a szépséget, a funkciót esztétikummal ötvözve. Vonalvezetésünk letisztult és határozott, amelyet a hagyományos cseh kristályüveg-művészet ihletett, s amit egyszerűen kristály-dizájnnak nevezünk. Ezek a formai elemek kívül és az utastérben egyaránt megtalálhatók, egyedülállóvá avatva modelljeinket" - folytatta Karl Neuhold.

Bővebben...

A ŠKODA bemutatja a VISION E belső terét

"A VISION E tanulmánnyal bepillantást nyújtunk a ŠKODA jövőbeli elektromos modelljeinek formavilágába." - nyilatkozta Bernhard Maier, a ŠKODA vezérigazgatója. "A hálózatról tölthető (plug-in) hibrid járművek mellett 2025-ig öt tisztán elektromos modellt dobunk piacra. Így minden negyedik autónkat elektromos hajtással kínálhatjuk."

Bővebben...

Skoda Schiller

Elektromos jövő: ŠKODA VISION E

Az április 19-28. között sorra kerülő Shanghaji Autószalon alkalmával a ŠKODA jelenlétét az elektromobilitási program jellemzi: a VISION E tanulmányautóval a cseh vállalat először mutatja be a mobilitás márkára jellemző jövőbeni elemeit. Az érzelmekre ható 5 ajtós SUV coupé 500 km-t képes elektromos hajtással megtenni, mellyel az önvezető autó 3. szintjének elvárásait teljesíti. A ŠKODA intenzíven fejleszti modellkínálatának elektromos átalakítását, és 2025-ig 5 változatban hoz ki elektromos autókat a különböző kategóriákban.

Bővebben...

Skoda Schiller

Ismét egy ŠKODA Rapidot nyer a legügyesebb család

A ŠKODA immár ötödik éve partnere a "Közlekedik a család" közlekedésbiztonsági vetélkedőnek, melyet az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) és az Autós Nagykoalíció hirdetett meg a biztonságos, balesetmentes közlekedés érdekében. A vetélkedő fődíja egy vadonatúj, ráncfelvarrott ŠKODA Rapid Spaceback.

Bővebben...

Skoda Schiller

Rivaldafényben a ŠKODA OCTAVIA a Genfi Autószalonon

Számos világ- és autószalon-premierrel érkezik a ŠKODA a Genfi Autószalonra (2017. március 7-19.). A márka 2-es pavilonbeli standjának középpontjában "bestsellere", a ŠKODA OCTAVIA két változata áll: a 180 kW (245 LE) teljesítményű ŠKODA OCTAVIA RS 245 és az átdolgozott ŠKODA OCTAVIA SCOUT. A Genfi Palexpo területén látható további újdonságok között szerepel a ŠKODA KODIAQ SCOUT és a ŠKODA KODIAQ SPORTLINE, s bemutatóját tartja a felfrissített ŠKODA RAPID és ŠKODA RAPID SPACEBACK, illetve az átdolgozott ŠKODA CITIGO is. Mindezeken túl az új, háromhengeres 1.0 TSI motorral szerelt ŠKODA FABIA is bemutatkozik.

Bővebben...

Skoda Schiller

Széles körű modellfrissítés a ŠKODA RAPID és a ŠKODA RAPID SPACEBACK számára

Számos újdonsággal teszi még vonzóbbá a ŠKODA a családok elegáns és kedvező árfekvésű kedvencét, azaz a ŠKODA RAPID és a ŠKODA RAPID SPACEBACK modelljeit. A még nagyobb biztonságról új világításrendszerek gondoskodnak. A felfrissített modellek a Genfi Autószalon (2017. március 7-19.) alkalmával jelennek meg első ízben a nagyközönség előtt.

Bővebben...

Skoda Schiller

Best Cars 2017: negyedszer is az élen a ŠKODA Octavia

A ŠKODA Octavia ismét a dobogó legfelső fokán a kompakt kategóriás import járművek között. A döntést ezúttal is az "Auto, Motor Und Sport" autós szaklap olvasói hozták meg, akik a "Best Cars" szavazáson dönthettek a legjobbakról. Ez sorozatban a negyedik alkalom, hogy a márka legsikeresebb modellje ezen a szavazáson maga mögé utasítja a versenytársakat.

Bővebben...

Skoda Schiller

Hatszoros ŠKODA diadal a What Car? magazin 2017 Legjobb Autói választásán

Sikeresen kezdte a ŠKODA az új évet: a brit What Car? magazin "2017. Legjobb Autói" választásán a cseh autógyártó három kategóriában is győzedelmeskedett, a legeredményesebb márkaként zárva az egyik legtekintélyesebb brit autós szavazást.

Bővebben...

Skoda Nagyméretű SUV modellek

Sikeresen kezdte a ŠKODA az új évet

Sikeresen kezdte a ŠKODA az új évet: a brit What Car? magazin "2017. Legjobb Autói" választásán a cseh autógyártó három kategóriában is győzedelmeskedett, a legeredményesebb márkaként zárva az egyik legtekintélyesebb brit autós szavazást. A ŠKODA Kodiaq, ŠKODA Fabia és ŠKODA Superb Combi modellek egytől-egyig kategóriájuk élén zárták a voksolást. A siker a ŠKODA Citigo, ŠKODA Fabia Combi és ŠKODA Superb győzelmével lett teljes, ők saját szegmensükben a "Legjobb ár-érték arányú modell" címmel büszkélkedhetnek.

Bővebben...

Skoda Connectivity

Új connectivity-kínálat a KODIAQ érkezésével

A ŠKODA KODIAQ modell bevezetésével a Connectivity-palettáját, azaz a ŠKODA Connect keretében kínált mobil online-szolgáltatásait is megújítja a cseh márka. A választék két kategóriára oszlik: az Infotainment Online szolgáltatások az információ és a navigáció, míg a ŠKODA Care Connect szolgáltatásai a segélynyújtás, a proaktív szerviz és a távelérés területeire terjednek ki.

Bővebben...

Skoda 1.0 TSI motorcsalád

Átalakul a Skoda Fabia és a Skoda Rapid motorcsaládja

Az idei év tavasza során a Skoda Fabia és Skoda Rapid modelleknél az 1.2 TSI motorcsaládot leváltja az új, korszerűbb 1.0 TSI motorcsalád. A kisköbcentis, turbós benzines minden paraméterében felülmúlja elődjét, miközben takarékosabb üzemeltetést tesz lehetővé.

Bővebben...