Toyota motorolajok

Toyota motorolajok

A legjobb választás Toyota járművéhez

A Toyota munkatársaiként büszkék vagyunk arra, hogy a világ talán legkiválóbb minőségű gépjárműveit gyártjuk. Éppen ezért természetes, hogy mielőtt bármilyen alkatrészt vagy tartozékot kínálnák ügyfeleinknek, azokat alaposan bevizsgáljuk, és megbizonyosodunk arról, hogy maximálisan megbízhatóak és maradéktalanul kompatibilisek járműveikkel.

Ez alól a motorolaj sem lehet kivétel. Habár „láthatatlan” komponens, a kimagasló minőségű motorolaj az egyik létező legfontosabb eredeti Toyota termék.

Az eredeti Toyota motorolajok (TGMO) nem csupán az API (Amerikai Petróleum-kutató Intézet) és az ACEA (Európa Autógyártók Szövetsége) által felállított, nemzetközileg elismert normákat teljesítik, de a minőségre és teljesítményre vonatkozó még szigorúbb szabványoknak is megfelelnek. Valós járműveken és alkatrészeken végzett vizsgálatokkal biztosítjuk, hogy a Toyota által kifejlesztett olajok a legjobb teljesítményt garantáló, optimális minőséggel és jellemzőkkel bírjanak.

A TGMO termékcsaládba a legkülönfélébb motorolajok tartoznak, a nagy teljesítményűtől az általános célúig, az ásványitól a szintetikusig, valamint természetesen a dízelmotorokhoz szükséges különleges olajokig.

Toyota félszintetikus motorolaj, SAE 10W-40

Premium minőségű többfokozatú motorolaj egész éves használatra. Magas védelmet biztosít a kopással és az oxidációval szemben. Egyaránt alkalmazható benzin- és dízelmotorban, legyen az atmoszférikus szívómotor vagy turbófeltöltéses motor.
API: SL/CF, ACEA: A3/B4 (A3/B3)

Toyota üzemanyagtakarékos motorolaj, SAE 5W-30

Kimondottan személygépkocsik motorjához készült, kiváló minűségű szintetikus bázisolajat és teljesítményjavító adalékokat tartalmaz. Növeli a motor teljesítményét, ugyanakkor csökkenti a fogyasztást és a motor károsanyag kibocsátását. A VVT-i motorral szerelt Toyoták ezzel a motorolajjal vannak gyárilag feltöltve.
API: SL/CF, ACEA: A5/B5 A1/B1

Toyota szintetikus motorolaj, SAE 5W-40

Magas nyírási stabilitással rendelkező, kimondottan nagyteljesítményű személygépkocsikhoz készülő termék. Stabil viszkozitást, kimagasló termikus stabilitást és kiváló alacsony hőmérsékletű folyékonyságot kínál. Ugyanazt a kimagasló védelmet biztosítja a forró Dél-Európában, mint a fagyos Skandinávia országaiban.
API: SM/CF, ACEA: A3/B4 (A3/B3)

Toyota “Premium Fuel Economy” motorolaj, SAE 5W-30

Ez a motorolaj kielégíti a legmagasabb követelményeket az öregedésállás, a viszkozitás stabilitás, az üzemanyag megtakarítás, a kipufogógáz emisszió, a kopással kapcsolatos viselkedés és a motor tisztasága vonatkozásában. Kielégíti az új, alacsonyabb szintet engedélyező kén, korom és foszfor szintekre (SAP – Sulphur, Ash, Phosphorous) vonatkozó követelményeket is. Ezen kívül hatékonyan óvja a dízel motorok részecskeszűrős (DPNR – Diesel Particle Nox Reduction) katalizátorát, ezért kifejezetten javasolt a Toyota által alkalmazott DCAT motorokhoz.
API: CF / SL (engine test), ACEA: A5/B5/C2

Toyota “Formula XS” motorolaj, SAE 0W-20

Ez a termék a legjobb üzemanyagtakarékosságot szolgáltatatja a benzinüzemű és hibrid üzemű motorokhoz ajánlott TGMO termékek között. Csökkenti a súrlódást, növeli a motor élettartamát és hatékonyan védelmezi a kritikus motoralkatrészeket a gyakori indítások alatt, ami különösen jellemző a hibrid üzemű és a stop/start elektronikával ellátott új generációs VVTi motorokra.
API: SM/SL, ILSAC: GF-4

Toyota “Premium Fuel Economy” motorolaj, SAE 0W-30 C2

Ezt a terméket az új generációs AD-sorozatú DPF rendszerrel ellátott dízelmotorokban alkalmazzák mint “első feltöltésű” motorolajat. Szintetikus bázisolajból készült, speciális súrlódáscsökkentő adalékokkal. Alacsony SAPS (Sulphated Ash, Phosphorus and Sulphur) tartalma különösen alkalmassá teszi a modern dízel motorokban történő alkalmazásra, mivel megnövelt élettartamot biztosít a DPF (Diesel Particular Filter) és TWC (Three Way Catalyst) rendszereknek.
JASO: DL-1, ACEA: C2