Toyota Schiller

Toyota Super Márkakereskedés és Márkaszerviz

Legfrissebb híreink

A hidrogén nem csupán az autózás jövőjét, hanem a mindennapjaink minden területét újraírhatja

Egyre többet hallani a hidrogénről, mint a jövő potenciális abszolút zöld energiaforrásáról. A leggyakrabban talán az autóiparból érkeznek híradások, ahol a világ leginnovatívabbnak és legzöldebbnek tartott autógyártója, a környezetbarát hibrid technológiát is jegyző Toyota, a technológia fejlesztésének egyik éllovasa már sorozatgyártott hidrogén üzemanyagcellás személyautót is kínál, de bemutatott és üzembe állított ezzel a technológiával működő targoncát, buszt és teherautót is. A hidrogén üzemanyagcella ugyanakkor nem csak közúti járművekben alkalmazható, hanem az otthonok/építkezések/gyárak áramellátásához is, valamint egyéb közlekedési eszközökben (vasút/hajó/repülőgép). Az USA-ban például már állami támogatás nélkül is gazdaságosan használható mobilházakban a nemzeti parkok területén (ahol már nem engedik a generátorok alkalmazását a zajszennyezés miatt).  De mit is érdemes tudni erről az energiaforrásról, hogyan és milyen költséggel állítják elő, milyen mennyiségben áll az emberiség rendelkezésére, és milyen hatással lehet a mindennapjainkra a jövőben? Az alábbiakban erre keressük a választ.

 

Bővebben...

Prius Plug-in Hybrid Az év zöld autója

Immár sorozatban a második éve nyeri el a Toyota egy modellje a rangos World Green Car címet: az áprilistól már a hazai márkakereskedésekben is elérhető Prius Plug-in Hybrid modellt egy olyan listáról választotta ki a neves nemzetközi szaktekintélyekből álló zsűri, amelyen 12 új, világszerte forgalmazott zöld autó szerepelt.

Bővebben...

Folytatódik a Toyota Yaris sikertörténete A 2017-es Genfi Autószalonon

A Toyota 90 millió eurós fejlesztési programmal adott új lendületet népszerű modellje, a Yaris sikerének, frissebb stílussal és megújult felszereltségi szintekkel gazdagítva az autót, továbbfejlesztve irányíthatóságát és biztonságát, emellett pedig bevezetve egy új, rendkívül üzemanyag-takarékos 1,5 literes benzinmotort. A már eddig is rekordszintű eladásokat produkáló Toyota Yaris megújult változata így még az eddgiginél is nagyobb sikerekre számíthat.

Bővebben...